FinGer
                            Kalliontie 1435
34300 Kuru
www.jurtta.com
info@jurtta.com
0505860393
Metsän ääni  ----  Muinaissuomalaisia soittimia
Juhana Nyrhinen --- Kulttuuriosuuskunta UULU
PL 455   ---   33101 TAMPERE   ---   FINLAND
sposti: juhana@uulu.fi - puh: +358500 863 922
www.myspace.com/metsanaani
Kansanuskon päivä 24.4.2010

VAPRIIKISSA ESILLÄ JURTTA JA PERINNESOITTIMIA

 

Kurussa asuvat käsityömestarit Steve Gourlay ja Juhana Nyrhinen tuovat 24.4. Kansanuskon päivään tuulahduksia Keski-Aasian aroilta sekä muinaissuomalaisesta äänimaailmasta.

Vapriikkissa voi Kansanuskon päivänä 24.4. vierailla museokeskuksen pihalle pystytettävässä jurtassa. Finger on skotlantilaisen, Suomessa jo pitkään asuneen Steve Gourlayn perustama yritys, joka valmistaa käsintehtyjä jurttia Keski-Aasian paimentolaisten asumusten inspiroimana. Museokeskuksen pihalla voi pujahtaa sisälle tunnelmalliseen jurtaan ja Gourlay on paikalla antamassa aiheesta lisätietoja.

Juhana Nyrhinen tuo Vapriikkiin Metsän ääni -soittimiaan. Muinaissuomalaisiin malleihin pohjautuvat perinnesoittimet Nyrhinen valmistaa käsityönä luonnon materiaaleista. Tuotevalikoimasta löytyy mm. munniharppu, tuohitorvi, shamaanirumpu sekä kansan hauskasti nimeämä tuohipallo eli rapapalli. Soitintensa ohella Nyrhinen myy muinaissuomalaista musiikkia äänitteinä sekä vaikeasti saatavaa musiikkia maailmalta.

Käsityötaitonsa ohella Gourlayta ja Nyrhistä yhdistää Kuru, jossa molemmat ovat asuneet jo usean vuoden ajan. Miehet tutustuivat aikoinaan Kurun Metsäoppilaitoksessa järjestetyllä eräopaskurssilla. Gourlay löysi kurssilta myös nykyisen vaimonsa ja on asunut Suomessa perheineen jo yli kymmenen vuotta.Kesäkautena Gourlayn ja Nyrhisen tuotteisiin voi tutustua erilaisilla markkinoilla. He ovat jo vakivieraita mm. Turun ja Hämeenlinnan keskiaikaisilla markkinoilla. Tänä vuonna Finger aikoo osallistua myös 10 - 13.6. järjestettäville Riihimäen erämessuille. Nyrhinen kiertää esittelemässä ja myymässä perinnesoittimaan myös Suomen kansanmusiikkitapahtumissa. Käsityömestareihin ja heidän tuotteisiinsa voi tutustua tarkemmin heidän verkkosivuillaan alla olevissa osoitteissa.

FinGer                                           
www.jurtta.com

Metsän ääni
www.myspace.com/metsanaaniMetsän ääni
kuuluu kulttuuriosuuskunta Uulun, joka on tamperelainen etnomusikologien, muusikoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten yritys.
http://www.uulu.fi